Jakt og fiske


Opplev jakt i Sognefjorden!

kikkertsikte

Vi disponerer mye jaktterreng i Sognfjorden og Vest-Jotunheimen. Her kan du få oppleve nesten alle typer jakt og fiske. Vi har alle former for hjortejakt: post-, snik-, brøle-, måneskinn- og drevjakt, med og uten hund. Terrengene varierer fra helt enkle til meget krevende. Vi tilbyr jakt og fiske på dagsbasis i tillegg til spesialpris på lengre perioder samt muligheter for årsleie.

Ved forespørsel ring Mountainfjord på +47 57 98 88 00 eller send epost til  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

hjort


Vi har engasjert 2 meget erfarne jaktkledere, Robert Brenden og John Erik Brox Holme, som plukker ut og pleier terrengene våre og organiserer jakten for deg. Våre jaktledere har med seg erfarne guider fra regionen det blir jaktet i, som til en hver tid yter maks service for deg som kunde. Våre hunder er av eliten i Norge og er også representanter for Norge i VM, under konkurransen praktisk jakt med hund, St.Hubertus

robert

hundepar

 

Leirdue- og skytebane

standplass

Skyt opp til jakten på vår lokale skytebane. Vi koordinerer alt fra oppskyting til privat leirdueskyting. Blir kurset av våre lokale guider, for å sikre årets fangst!

 

Avslappende jacuzzi

jacuzzi.original

Etter en lang dag på jakt er det deilig å slappe av med en kald pils i vår jacuzzi! Nyt de flotte og steile omgivelsene du nettop har forsert. Dette er stedet for de gode jakthistoriene!

 

Belønning

vilttallerken

Ingenting er som å komme til dekket bord med fantastiske råvarer fra terrenget, etter en lang, strevsom og vellykket jakttur! Kanskje feire dagens fangst med en god flaske vin?

 

 
Jakten 2008

forklaring_av_situasjonen

skutt_6_tagger

Bukkefall i brattlia

 

ole_anker_rasch_med_hjort

Etter jakta var det fotografering med påfølgende festmiddag mens bukken

ble gjort opp av våre kompetente guider

 

kolle2_supphelledalen

Andreas fikk skutt en stor og fin kolle inne i Supphelledalen

 

erik_disco_m_rype

10 September og sesongens første rype for Erik og Disco

disco_dennisstand

kroken_rypefjell

marifjra_14.11.2008_038

Årets første snø hindret oss ikke i å ha en nydelig tur. Mye fugl på vingene og noen fugl i sekken etter flott jobbing av hundene Disco og Dennis

Tilbake til 'Jakt'

 

 

 

 

 


 
Fiske i Luster

Fjellvann

I Luster kommune er det over 100 gode fiskevatn. Å ta med seg en stang når du er på fjelltur resulterer fort i at du får spennende situasjoner med sprek og bitevillig fjellørret. Det er organisert sal av fiskekort frå grunneigarlag og fjellstyre som gjør det enkelt å fiske lovlig i gode fjellvann. I dei områda som ikkje kjem inn under fiskekortordninga må du ha løyve frå den einskilde grunneigar for å kunna fiska.

Hafslovannet ligger et kvarters kjøring fra Tørvis Hotell. Her kan man fiske med stang eller oter fra 15. Mai til 30. September. Hafslovannet er en stor innsjø som huser grov ørret. Her er det muligheter for personlige rekorder! Fiskesesongen i Hafslovannet topper seg med fiskefestival i August.

 

Fjordfiske

I fjorden kan alle fiska fritt med stang og handsnøre. Her kan du velge om du vil prøve deg etter ørret og makrell høyt i vannet, eller om du vil la kroken synke ned og prøve deg på en sværing fra dypet. Husk å bruke kraftig snøre, en stor kveite kan trekke hele båten etter seg!

Fjordene er som regel bratte og dype også under vann. Utenfor Tørvis Hotell er det som et unntak en stor fin grunne med ”leopardbunn.” Her er det ideelt for vading og fluefiske etter sjøørret eller å kaste ut et agn med lodd og vente til rødspetten plukker det opp fra bunnen. Sjøørret bestanden i Sognefjorden er per i dag under press fra blant annet parasitter fra oppdrettsanlegg, vi oppfordrer til å vise måtehold på gode dager!

 

Elvefiske

Nærmeste laks og ørretførende elv er Jostedøla. Her kan du fiske etter sjøaure og laks frå 1. juli til 15. september. Det er lov å fiske med både flue, sluk og agn.

Like i nærheten har vi Mørkridselva og Fortunselva. Her er laks per i dag fredet, men sjøørret kan fiskes i sesongen fra 15. juli til 15. september

Fiskekort for de forskjellige elvene kan kjøpes for en rimelig penge, ta kontakt så ordner vi med dette for deg.

 


 
Generelt om jakta

Hjortejakt

Sesong: Fra 10.09. og utover høsten
Hjortebestanden i Luster er i vekst og i 2007 ble det felt rekordmange dyr (422). Hjorten i Luster er generelt i god kondisjon. La oss tilrettelegge for at du og dine jaktkamerater skal få en jakt dere husker enten dere vil snike, lokke eller postere!

Vi ønsker å ta dere med på ekte tradisjonel vestlandsjakt etter ville, sunne dyr på deres egen hjemmebane. Vi har funnet de vakreste terrengene i områder der det er en meget god bestand av hjort, både med tanke på antall dyr og kondisjonen på dyrene. Det vil være muligheter for å felle kronhjort av medaljestørrelse på alle våre jaktturer. Erfarne og lokalkjente guider gir de beste forutsetningene for å lykkes. I tillegg skal turen i seg selv være en opplevelse. Med bratte vestlandslier som strekker seg fra fjorden mot over 1000 meter høye fjelltopper, gjerne ispedd utsikt mot en eller flere isbrèer gir dette seg selv. Kveldene kan tilbringes foran peisen i en av våre flotte stuer mens historiene fra dagens jakt blir bedre og bedre. 

Vi disponerer i tillegg skytebane der det er mulig å trene med både hagle og rifle, samt avlegge den obligatoriske skyteprøven for storviltjakt.

Rypejakt

Sesong: 10.09- 28.02.
Det finnes både li- og fjellrype samt noe orrfugl i området. Rundt månedskiftet September/ Oktober kommer rugdetrekket fra nord og kan by på hardttrykkende fugler med påfølgende raske skudd. Tross bunnår i sør-Norge i 2008 er bestanden av ryper forholdsvis god, særlig for lirypa.

Rypejakta i området er en uoppdaget perle. Her er det normalt en over gjennomsnittlig tett bestand av rype, både lirype og skarv. Lenger nede i dalsiden finnes det både rugde og orrfugl. Terrengene har en fantastisk utsikt mot blant annet Jostedalen nasjonalpark. Er du vant til å gå i kø i fjellområdene på østlandet kommer det til å bli en helt ny følelse av frihet når du disponere store områder helt for deg selv uten å bli forstyrret av stadig skyting fra andre jegere.

dix_med_ryper

Andejakt

Sesong: 21.08/ 10.09-23.12.
I Lustrafjorden er det godt med ender, særlig stokkand, kvinand og siland. Å sitte ved fjorden når morgenen gryr er en opplevelse i seg selv, og på andepost vil grålysningen normalt bety mange fugl på vingene, gode skuddsjanser og kanskje en andesteik eller to med hjem i sekken. Vi tilrettelegger posten og stiller med lokkefugl, alt du trenger å gjøre er å stå opp i tide til andetrekket. Jakt fra kajakk er også en mulighet, kajakk er den klart beste metoden å komme inn på ville dyr enten det skal jaktes eller bare oppleves på nært hold. Tørvis stiller med stabile og gode kajakker!

Fellefangst

Sesong: Hele året, hovedsakelig vinter
Fangst av mår, mink og røyskatt er spennende og en viktig del av viltpleien vi driver. Vi tar deg gjerne med på en runde når fellene skal sjekkes og lærer gjerne bort et triks eller to for hvordan man skal få fellene til å fangste.

Åtejakt

Sesong: 15.07.-15.-04. Best når det ligger snø
En annen viktig viltpleie er jakt på rev. Det er få jaktformer som kan måle seg med spenningen man føler en måneskinnsnatt i gluggen når mørke skygger sniker seg i skogkanten på vei ut på bøen for å få seg en godbit. Med Jotunheimen og fjorden som utsikt blir ikke ventetiden annet enn balsam for sjelen. Siden bestandskontroll på rev er en viktig form for viltpleie tilbyr vi hotellets gjester gratis jakt på rev. I området finnes også jerv og gaupe, så husk å registrere dere som lisensjegere før en natt på post.

disco-dennis

 

Se bilder fra jakten i Marifjøra og ved hotel mundal her