Fiske i Luster

Fjellvann

I Luster kommune er det over 100 gode fiskevatn. Å ta med seg en stang når du er på fjelltur resulterer fort i at du får spennende situasjoner med sprek og bitevillig fjellørret. Det er organisert sal av fiskekort frå grunneigarlag og fjellstyre som gjør det enkelt å fiske lovlig i gode fjellvann. I dei områda som ikkje kjem inn under fiskekortordninga må du ha løyve frå den einskilde grunneigar for å kunna fiska.

Hafslovannet ligger et kvarters kjøring fra Tørvis Hotell. Her kan man fiske med stang eller oter fra 15. Mai til 30. September. Hafslovannet er en stor innsjø som huser grov ørret. Her er det muligheter for personlige rekorder! Fiskesesongen i Hafslovannet topper seg med fiskefestival i August.

 

Fjordfiske

I fjorden kan alle fiska fritt med stang og handsnøre. Her kan du velge om du vil prøve deg etter ørret og makrell høyt i vannet, eller om du vil la kroken synke ned og prøve deg på en sværing fra dypet. Husk å bruke kraftig snøre, en stor kveite kan trekke hele båten etter seg!

Fjordene er som regel bratte og dype også under vann. Utenfor Tørvis Hotell er det som et unntak en stor fin grunne med ”leopardbunn.” Her er det ideelt for vading og fluefiske etter sjøørret eller å kaste ut et agn med lodd og vente til rødspetten plukker det opp fra bunnen. Sjøørret bestanden i Sognefjorden er per i dag under press fra blant annet parasitter fra oppdrettsanlegg, vi oppfordrer til å vise måtehold på gode dager!

 

Elvefiske

Nærmeste laks og ørretførende elv er Jostedøla. Her kan du fiske etter sjøaure og laks frå 1. juli til 15. september. Det er lov å fiske med både flue, sluk og agn.

Like i nærheten har vi Mørkridselva og Fortunselva. Her er laks per i dag fredet, men sjøørret kan fiskes i sesongen fra 15. juli til 15. september

Fiskekort for de forskjellige elvene kan kjøpes for en rimelig penge, ta kontakt så ordner vi med dette for deg.