Mat og drikke

Utenfor dørene på Tørvis Hotell er vi omgitt av utrolig natur med høye snøkledde fjell og dype  fjorder farget av smeltevann fra isbreene. Fra fjære sjø til langt opp i fjellsidene finner vi et rikt kulturlandskap med søte frukter og bær. Her lever Vestlandsbonden med frukt i hagen, lam i fjellene og børse i skapet klar til hjortejakta. Fra gården og helt opp på fjellet følger lammene snøsmeltingen og spiser de nye og proteinrike urtene og gresset. Slike lam blir fantastiske på smak.

lammeskanklitenfil

I skogen finner vi masser av sopp og ikke minst Vestlandets konge – hjorten. Også den trekker opp i fjellet om somrene. I Sognefjorden fanger våre fiskere noe av det ypperste vi kan tilberede fra havet – Sjøkreps, krabbe, kveite og breiflabb for å nevne noe.

For oss på Tørvis Hotell er det viktig å ha plass til både store og små leverandører. Nærheten til råvarene og god kontakt med menneskene og produsentene av råvarene er  viktig. På denne måten får vi et unikt innblikk i historien bak produktet og vi kan være med å videreutvikle produktene.

Våre menyer har alltid som utgangspunkt hvilken årstid vi er inne i og hvilke produkter som er best akkurat da. Dette følger vi så langt det lar seg gjøre. 

Vårt drikkekart vil inneholde vin fra små kvalitetsprodusenter med hovedvekt på Frankrike og Italia. Klassiske viner med gode matkombinasjonskvaliteter innenfor et gunstig prisnivå. I tillegg har vi en kjellerliste med godbiter til de som ønsker det enda mer spesielle. Utover vin vil kunne tilby gode lokale eplemoster og cidere, lokalt og internasjonal øl.

 

carpacciolitenfil

prelienfil