Jotunheimen Nasjonalpark og Turmuligheter i området

Hele Jotunheimen nasjonalpark er preget av høye fjell og breer, og her finner du de høyeste fjellene i Norge. De tre høyste toppene er Galdhøpiggen (2469 moh), Glittertind (ca. 2465 moh) og Store Skagastølstind (2405 moh).

Kjører du den nasjonale turistveien over Sognefjellet mellom kommunene Lom i øst og Luster i vest, får du se Store Skagastølstind (Storen) og mange andre imponerende topper på nært hold. Det går buss over Sognefjellet fra Otta til Sogndal to ganger daglig i sommersesongen.

Jotunheimen er et av Norges mest populære turområder både sommer og vinter. Dessuten er Hurrungane-massivet i Vest Jotunheimen et mecca for fjellklatrere og andre fjellsportentusiaster, med mer enn 20 topper over 2000 meter. Turtagrø i Luster, ved foten av Hurrungane, har lange klatretradisjoner og blir kalt «klatresportens vugge». Fjellførere tilbyr klatreturer i tindene og føring over breene mm.

 

 

Turmuligheter som passer for alle

Molden - 1116 moh.

Varighet: 3-4 timer

Utstyr: Gode sko og klær etter været.

En kan starte ved hotellet eller ta en del av høydemeterene med bil. Da kjører du cirka 10 min til Mollandsmarki og turen tar da halve tiden. Begge stiene er godt merket. Flott utsikt både på veien opp og på toppen. På toppen ser d utover Lustrafjorden som deler seg og over mot Jotunheimen og Hurrungane. 

 

Natursti ved Engjadalselva

 

Det er laget ny natursti i Gaupne, fem minutters biltur fra Tørvis Hotell. Her er det tilrettelagt sti langs Engjadalselva med informasjonsskilt langs stien. Terrenget er flatt og vanskelighetsgraden på turen er lett, med andre ord en tur som passer for alle! Trenger ikke noe spesielt utstyr, men selvølgelig kle seg etter været.

Feigumfossen

Varighet 2-3 timer

Utstyr: Gode sko og klær etter været

Fra Tørvis kan man se over fjorden til Feigumsfossen. Med et fritt fall på 218 meter er fossen et mektig syn, særlig hvis man tar turen opp til selve fallet. Utgangspunktet for turen er 45 min. med bil, turen er passe lang og passer for alle.

 

 

Lyngsete

Ca 2-3 timer, passer for alle.

Start Marifjøra og opp til seteren Lyngsete med utsikt over hele fjorden. Går du ti minutter videre oppover får du hele utsikten mot Jostedalen, Gaupne og over fjorden mot Feigumsfossen. God sti med enkelte veiskiller.

 

 

 

 

 

Utsikt frå Molden mot Jotunheimen  
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!
Click image to open!