Generelt om jakta

Hjortejakt

Sesong: Fra 10.09. og utover høsten
Hjortebestanden i Luster er i vekst og i 2007 ble det felt rekordmange dyr (422). Hjorten i Luster er generelt i god kondisjon. La oss tilrettelegge for at du og dine jaktkamerater skal få en jakt dere husker enten dere vil snike, lokke eller postere!

Vi ønsker å ta dere med på ekte tradisjonel vestlandsjakt etter ville, sunne dyr på deres egen hjemmebane. Vi har funnet de vakreste terrengene i områder der det er en meget god bestand av hjort, både med tanke på antall dyr og kondisjonen på dyrene. Det vil være muligheter for å felle kronhjort av medaljestørrelse på alle våre jaktturer. Erfarne og lokalkjente guider gir de beste forutsetningene for å lykkes. I tillegg skal turen i seg selv være en opplevelse. Med bratte vestlandslier som strekker seg fra fjorden mot over 1000 meter høye fjelltopper, gjerne ispedd utsikt mot en eller flere isbrèer gir dette seg selv. Kveldene kan tilbringes foran peisen i en av våre flotte stuer mens historiene fra dagens jakt blir bedre og bedre. 

Vi disponerer i tillegg skytebane der det er mulig å trene med både hagle og rifle, samt avlegge den obligatoriske skyteprøven for storviltjakt.

Rypejakt

Sesong: 10.09- 28.02.
Det finnes både li- og fjellrype samt noe orrfugl i området. Rundt månedskiftet September/ Oktober kommer rugdetrekket fra nord og kan by på hardttrykkende fugler med påfølgende raske skudd. Tross bunnår i sør-Norge i 2008 er bestanden av ryper forholdsvis god, særlig for lirypa.

Rypejakta i området er en uoppdaget perle. Her er det normalt en over gjennomsnittlig tett bestand av rype, både lirype og skarv. Lenger nede i dalsiden finnes det både rugde og orrfugl. Terrengene har en fantastisk utsikt mot blant annet Jostedalen nasjonalpark. Er du vant til å gå i kø i fjellområdene på østlandet kommer det til å bli en helt ny følelse av frihet når du disponere store områder helt for deg selv uten å bli forstyrret av stadig skyting fra andre jegere.

dix_med_ryper

Andejakt

Sesong: 21.08/ 10.09-23.12.
I Lustrafjorden er det godt med ender, særlig stokkand, kvinand og siland. Å sitte ved fjorden når morgenen gryr er en opplevelse i seg selv, og på andepost vil grålysningen normalt bety mange fugl på vingene, gode skuddsjanser og kanskje en andesteik eller to med hjem i sekken. Vi tilrettelegger posten og stiller med lokkefugl, alt du trenger å gjøre er å stå opp i tide til andetrekket. Jakt fra kajakk er også en mulighet, kajakk er den klart beste metoden å komme inn på ville dyr enten det skal jaktes eller bare oppleves på nært hold. Tørvis stiller med stabile og gode kajakker!

Fellefangst

Sesong: Hele året, hovedsakelig vinter
Fangst av mår, mink og røyskatt er spennende og en viktig del av viltpleien vi driver. Vi tar deg gjerne med på en runde når fellene skal sjekkes og lærer gjerne bort et triks eller to for hvordan man skal få fellene til å fangste.

Åtejakt

Sesong: 15.07.-15.-04. Best når det ligger snø
En annen viktig viltpleie er jakt på rev. Det er få jaktformer som kan måle seg med spenningen man føler en måneskinnsnatt i gluggen når mørke skygger sniker seg i skogkanten på vei ut på bøen for å få seg en godbit. Med Jotunheimen og fjorden som utsikt blir ikke ventetiden annet enn balsam for sjelen. Siden bestandskontroll på rev er en viktig form for viltpleie tilbyr vi hotellets gjester gratis jakt på rev. I området finnes også jerv og gaupe, så husk å registrere dere som lisensjegere før en natt på post.

disco-dennis

 

Se bilder fra jakten i Marifjøra og ved hotel mundal her